Inštitut za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor | Grajska ulica 7 | 2000 Maribor | T: 02 250 04 58 | M: 031 687 788 | F: 02 250 04 59 | E: info@lex-localis.info | W: www.lex-localis.info
Kontakt
Inštitut za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor
Grajska ulica 7
2000 Maribor
T: 02 250 04 58
M: 031 687 788
F: 02 250 04 59
E: info@lex-localis.info
W: www.lex-localis.info
»
Baze podatkov
»
»
»
»
»
»
»
Iskalnik po KIJZ
Založništvo
»
»
»
»
New Page 2

Založba Lex localis

 

Ne spreglejte:

 

Portal Lex localis

Pristojnosti in naloge slovenskih občin: peta spremenjena in dopolnjena izdaja

Avtor: prof. dr. Boštjan Brezovnik

 

e-knjiga: povezava

 

več informacij

 

 

Odkrito o varčevanju v občinah
Vseh 212 občin kljub dobrim gospodarskim kazalnikom še naprej varčuje. Vlada ni ugodila njihovim zahtevam po višji povprečnini. Bodo zaradi tega starši plačevali višje cene vrtcev, vozniki pa se vozili po slabih cestah? Ali pa imajo občine še veliko skritih rezerv in bi se morale med seboj združevati, kot predlaga vlada Mira Cerarja? Mnenja bodo soočili župana dveh slovenskih občin, predstavnika vlade in strokovnjak za lokalno samoupravo. Oddajo pripravlja in vodi Petra Bezjak.

 

ogled oddaje

 

Shujšani Muscolo: Priložnost za politično obračunavanje
Državni zbor je sprejel močno okleščene spremembe volilne in funkcionarske zakonodaje, ki se jim je včasih reklo Muscolo. Edina resna sprememba je, da bodo po novem, od naslednjih lokalnih volitev, lahko prebivalci občine odstavili svojega župana. O posledicah spremembe smo se pogovarjali s strokovnjakom za lokalno samoupravo, profesorjem na mariborski pravni fakulteti, dr. Boštjanom Brezovnikom.

 

ogled članka (Nedelo)

 

 

Zadnji dodani vzorci občinskih aktov z obrazložitvami po členih:

Odlok o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe rednega vzdrževanja občinskih javnih cest in drugih prometnih površin v občini (16. člen ZCes-1, 3., 7. ZGJS)

Odlok o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje lokalne gospodarske javne službe rednega vzdrževanja javnih cest in drugih prometnih površin v občini (16. člen ZCes-1, 32. člen ZCes-1)

Odlok o kategorizaciji občinskih cest v občini (39. člen ZCes-1)

Odlok o občinskih cestah v občini (95., 100. člen ZCes-1)

Javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje lokalne gospodarske javne službe vzdrževanja obnčinskih javnih cest v občini (16. člen ZCes-1, 36. člen ZGJS)

Odločba o izbiri koncesionarja za opravljanje lokalne gospodarske javne službe rednega vzdrževanja občinskih javnih cest in drugih prometnih površin v občini (18. člen Zces-1)

Pogodba o koncesiji za opravljanje lokalne gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih javnih cest v občini (16. člen ZCes-1, 39. člen ZGJS)

Za sklenitev naročništva na Portal Lex localis je potrebno izpolniti pogodbo o naročništvu. S sklenitvijo naročništva pridobite neomejen dostop do vseh vsebin portala v skladu s splošnimi pogoji, pogodbo o naročništvu in veljavnim cenikom.


več informacij

Uporabnik
Vzorci občinskih aktov
»
»
»
Naročništvo
»
»
»
»
  ©2014 | www.lex-localis.info | Inštitut za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor